Varkenshouderij

Achtergrond 1836 x bekeken

Biggenprijs maakt pas op de plaats

De biggenmarkt heeft voorlopig een plafond bereikt. De biggenprijzen blijven staan op hetzelfde niveau als vorig week. Het aanbod aan biggen neemt iets toe, terwijl de vraag naar de dieren wat af begint te vlakken.

De DCA BestPigletPrice bleef maandagavond al staan op €39,00 per big. Ook andere biggenprijzen maken een pas op de plaats. Vion hanteert nog altijd een prijs van €39,50 per big. Dat het aanbod wat ruimer wordt en de vraag wat kleiner is ook merkbaar op de vrije markt. Een enkele handelaar geeft zelfs aan dat de prijzen op de vrije markt al licht dalen.

In Duitsland wordt voor deze week nog wel een lichte prijsstijging verwacht. Vorige week stond de Nord-West-notering voor biggen van 25 kilo op €40,00 per big.

Hogere kosten, lage inkomsten

Door de hogere biggenprijzen en de gelijke varkensprijzen zien de varkenshouders hun kosten stijgen, maar hun inkomsten niet. De wil op te leggen is dan ook niet heel groot. Ook vanuit het buitenland worden de biggen minder gevraagd. Handelaren geven aan dat vanuit Oost-Europa de vraag minder wordt. De biggen zijn te duur voor de export.

Handelaren geven aan dat het ruimere aanbod niet direct hoeft te resulteren in lagere biggenprijzen. Toch staan de prijzen wel wat onder druk.

Prognose: biggenprijs onder druk.


Of registreer je om te kunnen reageren.