Varkenshouderij

Achtergrond 4713 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensprijs zakt opnieuw met 6 cent

De Duitse varkensprijs is opnieuw met 6 cent gedaald. Daarmee is de Vereinigungspreis in 2 weken tijd met 12 cent gedaald.

In week 40 staat de prijs op €1,60 per kilo. Een flink gegroeid aanbod zorgt voor instabiliteit in de markt en lagere varkensprijzen. Tönnies volgt de daling van de Vereinigungspreis en noteert nu ook €1,60 per kilo. Vion Duitsland heeft meer tijd nodig om een nieuwe prijs vast te stellen.

In vergelijking met de afgelopen weken is het aanbod aan slachtrijpe varkens een stuk ruimer. Door het dreigement van slachterijen om Hauspreisen te hanteren, zijn veel varkens op de markt gekomen in Duitsland. Bovendien viel maandag deze week weg, omdat dit een feestdag was in Duitsland en toen werd er niet geslacht. Dat is koren op de molen van de slachterijen, omdat het aanbod voor de rest van de week daardoor alleen maar groter is.

Extra druk in Duitse varkensvleeshandel

Hoewel de afzet van varkensvleesproducten op een stabiel niveau doorgaat, zijn er toch nog onderdelen waarvan de prijs daalt. Varkenshouderijorganisatie ISN meldt dat slachthuizen het rendement op de verkopen van hammen en lendenen iets zien teruglopen. Dat zorgt voor wat extra druk in de Duitse varkensvleeshandel.

In de Nederlandse markt verlaagden Compaxo en Van Rooi Meat hun varkensprijs met 6 cent naar €1,59 per kilo. Daarmee hebben de noteringen van deze slachterijen in twee weken tijd 8 cent verloren.

Prognose: stabiel tot licht dalend.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

  • krulsaart

    Gelukkig valt het aanbod in Nederland mee...

Of registreer je om te kunnen reageren.