Varkenshouderij

Achtergrond 3814 x bekeken 4 reacties

Varkensprijzen opnieuw in de lift

De varkensprijzen hebben in de tweede week van het jaar opnieuw een stijging laten zien.

Na een lange periode met gelijke prijzen aan het einde van vorig jaar, hebben de noteringen nu eindelijk de weg naar boven gevonden. De verwachting is dat er nog meer prijsstijgingen in het verschiet liggen.

Krap aanbod slachtrijpe varkens

De varkensmarkt staat er goed voor. Het aanbod aan slachtrijpe varkens is krap. Veel varkenshouders in Nederland en Duitsland houden hun varkens vast met het oog op de stijgende varkensprijzen. Als deze varkens op de markt komen, zouden de prijzen best een zijwaartse beweging kunnen maken.

Opnieuw 3 cent erbij in Duitsland

Voorlopig laten de varkensprijzen in Duitsland echter een stijging zien. Na de 3 cent van vorige week, gaan de noteringen deze week met opnieuw met 3 cent omhoog. Zowel de Vereinigungspreis als de varkensprijzen van slachterijen Tönnies en Vion staan nu op €1,31 per kilo geslacht gewicht. Dinsdag kroop ook de prijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) verder omhoog. Na een stijging van 2 cent staat de prijs op de Teleporc-veiling nu op €1,36 per kilo.

Ook in Nederland ruimte voor prijsstijging

Ook in Nederland biedt de marktsituatie ruimte voor prijsstijgingen. Waar Vion en de DCA Beursprijs eerder deze week al een plus lieten zien, gingen woensdagmiddag ook de varkensprijzen van andere slachterijen omhoog. Van Rooi Meat komt na een stijging van 4 cent uit op €1,25 per kilo, Compaxo staat op €1,26 na eveneens een plus van 4 cent.

De verwachting is dat de varkensprijzen volgende week opnieuw stijgen. Daarmee krijgt de goede start van 2016 een vervolg.

Prognose: varkensprijs stijgt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • spits761

  het mag ook eidelijk eens een keer!!!Godverdomme alle varkensboeren naar de sodemieter ,laat die mensen eindelijk eens een eerlijke boterham verdienen ipv al die erfbetreders!!

 • slutter

  Ho..Ho..geen gevloek.

 • slutter

  Voorlopig is de rek eruit..

 • Snel

  VION presenteert geen varkensprijs, die loopt de duits prijs achterna, ik kan de prijs maandags voor VION ook wel vast zetten. Zou een teken van lef zijn om eens twee cent boven de duitse notering te gaan staan,hoeven ze de weg niet meer op en komen de varkens vanzelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.