Varkenshouderij

Achtergrond 1238 x bekeken

Duitse varkensmarkt blijft stabiel

De varkensmarkt in Duitsland staat er niet veel anders voor dan vorige week. Dat resulteert dan ook in gelijke varkensprijzen. De Vereinigungspreis staat nu voor de derde week op rij op €1,31 per kilo geslacht gewicht.

De varkensprijzen van Vion GmbH en Tönnies blijven ook staan op hetzelfde niveau als de Vereinigungspreis.

De Duitse varkensprijzen lieten vorig jaar in de laatste week van januari nog een prijsstijging zien. Toen gingen de noteringen met 5 cent omhoog. De Vereinigungspreis kwam daarmee op €1,33 per kilo geslacht gewicht. Daarmee zijn de verschillen met een jaar geleden niet heel groot.

Rustige vleeshandel

Het aanbod aan slachtrijpe varkens in de Duitse varkensmarkt ligt op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. Slachterijen nemen de dieren graag op. De vleeshandel is rustig voor het einde van de maand en dat is ook de reden dat de slachterijen geen reden zien om de varkensprijzen te verhogen.

In de markt werd zelfs even gevreesd voor een prijsverlaging, maar die daling kwam er woensdagmiddag niet. Door de tegenvallende vleeshandel staan de varkensprijzen wel onder druk. In de Nederlandse markt resulteerden moeizame vleesverkopen al in prijsdalingen bij Van Rooi en Compaxo. Het einde van de private opslagregeling zorgt ervoor dat er extra vlees op de markt komt.

Prognose: varkensprijs onder druk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.