Varkenshouderij

Achtergrond 1973 x bekeken

Varkensprijs helpt biggenmarkt niet

De biggenmarkt blijft hangen op het lage niveau van de afgelopen weken. De recente ontwikkelingen in de varkensmarkt helpt de biggenmarkt niet bij de zoektocht naar herstel.

De beursprijs voor biggen bleef woensdag gelijk en noteert nog altijd €23 per big. In de markt leeft de verwachting dat de prijs voorlopig niet van dit lage niveau af zal komen. Integendeel, waar gehoopt werd dat de prijs zich zou herstellen, wordt nu gevreesd voor het tegenovergestelde.

Vertrouwen in biggenmarkt neemt af

Door het stijgen van de varkensprijzen in de voorbij weken leek de biggenmarkt voorzichtig uit het dal te kruipen. Her en der waren al wat lichte prijsstijgingen te zien, maar nu de varkensprijzen in binnen- en buitenland fors zijn gedaald, is dit fundament weggehaald onder de biggenmarkt. Door het zakken van de varkensprijzen is het vertrouwen in de biggenmarkt verder gedaald.

Weinig animo om biggen op te leggen

Handelaren geven aan dat varkenshouders vanwege de recente ontwikkelingen niet graag willen opleggen en dat het plaatsen van biggen moeizaam verloopt. En dat terwijl het aanbod aan biggen nog altijd op een redelijk hoog niveau ligt. Dat alles zorgt voor druk op de biggenprijs. Gezien de ontwikkelingen in de varkensmarkt lijkt een stijging van de biggenprijs uitgesloten.

Prognose: biggenprijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.