Varkenshouderij

Achtergrond 3715 x bekeken 1 reactie

Prijs Duitse varkens daalt fors

De varkensprijzen van slachterijen in Nederland in Duitsland zijn woensdag gedaald. Na weken van hogere prijzen moet de varkensmarkt nu een stap terugdoen.

Vorige week schemerde al door dat de verkoopprijzen van de Duitse vleesconcerns niet meekonden met het niveau van de inkoopprijzen. De slachterijen hebben nu hun varkensprijzen naar beneden bijgesteld.

Groot deel prijsstijgingen verdwenen

In Duitsland zakte de Vereinigungspreis met 6 cent naar €1,42 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is een groot deel van de prijsstijgingen van afgelopen weken als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat geldt ook voor de prijzen van slachterijen Vion GmbH en Tönnies die ook 6 cent onderuit gingen. Eerder ging de prijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) ook al met 5 cent onderuit naar €1,46 per kilo.

Voor tweede week op rij meer dan miljoen slachtingen

Het aanbod aan slachtrijpe varkens is ruim in de Duitse markt. Het aantal slachtingen weerspiegelt dat feit, want in week 38 werden opnieuw meer varkens geslacht dan een week eerder. In totaal werden 1.040.596 slachtingen geregistreerd door het Duitse ministerie van landbouw (BLE). Het is voor de tweede week op rij dat er meer dan 1 miljoen varkens werden geslacht.

Ook Nederlandse varkensprijzen omlaag

In Nederland zakten Van Rooi Meat en Compaxo in navolging van de beursprijs, Vion en Hilckmann woensdagmiddag ook met hun varkensprijs. 

De situatie in de Nederlandse varkensmarkt is slecht te noemen. Een handelaar omschrijft de handel zelfs als griezelig. Het aanbod aan slachtrijpe varkens is ruim, terwijl de vraag naar varkensvlees terugloopt. De afzet van het vlees loopt minder en dat zorgt voor druk op prijs. Voor de komende weken wordt weinig verbetering voorspeld.

Prognose: varkensprijzen onder druk.

Eén reactie

  • chila

    Hoppa , diepvries vol rijden met goedkoop vlees !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.