Varkenshouderij

Achtergrond 1666 x bekeken

Lichte beweging in biggenmarkt

De definitieve beursprijs voor biggen werd woensdag vastgesteld op €23 per big en dat is 50 cent hoger dan voorgaande weken.

De laatste keer dat de prijs überhaupt werd verhoogd was in april van dit jaar. Het aanbod aan biggen blijft ruim, terwijl de vraag nog niet echt los komt. Hierdoor blijft de biggenprijs onder druk staan.

Plaatsen biggen niet makkelijk

Handelaren geven aan dat het plaatsen van biggen nog altijd niet makkelijk is, ondanks de lage prijs. Varkensboeren houden hun varkens liever wat langer vast, waardoor er geen plek vrij komt om biggen op te leggen. Desondanks is er een lichte stijging in de vraag naar biggen te zien op de Duitse markt. In de markt leeft dan ook de verwachting dat de komende week de biggenprijzen in Europa eindelijk wat positieve bewegingen zullen laten zien. De Duitse Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch deed maandag al €1,10 bij de prijs op en hanteert voor deze week een prijs van €39 per big.

Licht aan het einde van de tunnel

Na weken van stabiele prijzen trekt de varkensmarkt nu de biggenmarkt voorzichtig uit het slop. Grote prijsstijgingen worden niet verwacht, maar, zoals een handelaar het omschrijft, er is licht aan het einde van de tunnel.

Prognose: licht stijgende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.