Varkenshouderij

Achtergrond 1942 x bekeken

Vion houdt varkensprijs onveranderd

Vion heeft zijn varkensprijs voor deze week onveranderd gelaten en daarmee vastgesteld op €1,32 per kilo geslacht gewicht. Daarmee houdt het vleesconcern de prijsverlaging over de afgelopen twee weken beperkt tot 2 cent per kilo.

Vleesconcern Hilckmann verlaagde vorige week nog met 3 cent en repareert deze stap deze week deels met een verhoging van 1 cent per kilo naar eveneens €1,32 per kilo.

Duitse slachterijen gaan 5 cent omlaag

De Duitse slachterijen verlaagden hun prijzen in deze periode met 5 cent per kilo. De Vereinigungspreis in Duitsland zag zich gedwongen de prijs vorige week nog 1 cent te laten zakken na de prijsverlaging van 2 cent in de week ervoor.

Klein aanbod, maar stijgende vraag

Het varkensaanbod is niet groot, maar is wel wat toegenomen in vergelijking met de voorgaande weken. Aan de andere kant loopt in sommige regio's in Europa de zomervakantie ten einde en dat zal de vraag naar varkensvlees van winkels en verwerkende industrie laten toenemen. Dit voedt de signalen dat voor bepaalde onderdelen (schouders, nekken en fabricagespek) iets meer wordt betaald.

Prognose: stabiele prijs.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.