Varkenshouderij

Achtergrond 1881 x bekeken

Eindelijk een gelijkblijvende biggenprijs

De definitieve beursprijs blijft stabiel op een niveau van €22,50 per big en daarmee gelijk met de voorlopige notering van afgelopen vrijdag. Daarmee is de kans op eindelijk een bodem in de biggenmarkt een stuk groter geworden.

Ook in het buitenland zijn er signalen dat de laagste prijzen zijn gemaakt, alhoewel deze week de Duitse Nord-West-notering nog met €1,50 per big is verlaagd.

De omstandigheden op de biggenmarkt zijn nog niet goed maar ook niet verder verslechterd. Ook de export van biggen verloopt nog moeizaam. Een deel van de varkenshouders wil geen slachtrijpe varkens leveren rondom de jaarwisseling en is nu terughoudend om, ondanks de zeer lage prijzen, biggen op te leggen. Ook het ontbreken van vertrouwen in de varkensmarkt en financiële middelen blijft de biggenhandel in binnen- en buitenland nog steeds voor de voeten lopen.

Maar nu er weer hoop is dat de varkensprijs een weg omhoog heeft gevonden, is aan een belangrijke voorwaarde voldaan voor herstel van de biggenmarkt. Er is echter een lange weg te gaan voordat de prijzen voor de zeugenhouders op acceptabele niveaus komen.

Prognose: stabiele prijzen

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.