Varkenshouderij

Achtergrond 3651 x bekeken 4 reacties

Beursprijs biggen daalt opnieuw

De beursprijs voor Nederlandse biggen is opnieuw gedaald en ligt hiermee op het laagste niveau van dit jaar.

De definitieve beursprijs zakt met €1 en noteert nu €23,50 per big. De laatste keer dat de beursprijs onder de grens van €24 dook, was in november vorig jaar. Het is de zevende week op rij dat de beursprijs voor biggen daalt. En het einde van de prijsdaling lijkt nog niet in zicht.

Vion verlaagt prijs

In navolging van de Nederlandse beursprijs, verlaagt ook Vion haar biggenprijs. Het concern uit Boxtel zakt voor de zevende week op rij met haar prijs en noteert €22 per big. De notering voor deze week is de laagste van de afgelopen drie jaar. Een verdere daling is niet uit te sluiten vanwege de enorme prijsdruk.

Trage handel zorgt voor druk

Met name de trage handel zorgt voor een enorme druk op de prijzen. De biggenmarkt blijft hinder ondervinden van de moeizame varkensmarkt. Vanwege de stroeve varkensmarkt blijft de prijsdruk op de biggenmarkt aanwezig. Varkenshouders houden varkens langer aan in de hoop dat de varkensprijzen aantrekken. Hierdoor komen minder varkensplaatsen vrij en dat zorgt voor een trage omzetsnelheid. Ook in Duitsland is de druk op de biggenmarkt groot, waardoor ook in Duitsland biggenprijzen dalen.

Aanhoudende prijsdruk verwacht

Ook voor de komende weken wordt een aanhoudende prijsdruk verwacht. Momenteel zijn er te veel biggen in de markt en er is geen haast met de opleg binnen de landsgrenzen. Ook de export ligt op z'n gat en als er wat gebeurt, dan tegen lage prijzen. De daling van de varkensprijzen met wel 5 cent bij verschillende Duitse concerns gaat naar verwachting ook invloed uitoefenen op de Nederlandse prijzen. Een toename van de prijsdruk ligt dus in de lijn der verwachting.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Laatste reacties

 • Knorretjes

  De biggen gaan hier toch goed weg op de binnenlandse markt.. Ook de eigen restbiggen als vleesvarken worden goed gehaald.

 • Jan Brabant

  Tuurlijk, er is niets aan de hand het gaat goed. Ze worden goed gehaald maar niet betaald !

 • Jan Brabant

  @Knorretjes jouw kostprijs is,laat me raden,,,,,,,,,,,,, 35 euro

 • Knorretjes

  Ik zeg niet dat ik mijn kostprijs betaald krijg, maar doelde erop dat het een onzin verhaal is dat het niet loopt om de prijs nog verder te kunnen drukken en daarmee ook de vleesvarkens prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.