Varkenshouderij

Achtergrond 2504 x bekeken 3 reacties

Vereinigungspreis terug naar eerder niveau

De verhoging van de Duitse Vereinigungspreis vorige week met 2 cent is deze week gecorrigeerd. Zodoende staat de prijs weer op €1,40 per kilo geslacht gewicht, hetzelfde niveau van Tönnies en Vion Duitsland vorige en deze week.

De slachterijen zijn vorige week niet meegegaan met de hogere prijs en betaalden volgens hun eigen huisprijs uit. Deze week haalt de Vereinigungspreis tot grote frustratie van de ISN bakzeil. Ook de Duitse Teleporc-notering daalde dinsdag met 1 cent.

Varkensmarkt nog steeds moeizaam

De varkensvleesmarkt is nog steeds moeizaam. Het slechte weer van de afgelopen week doet daar geen goed aan. Nu de vakanties zijn begonnen, neemt ook de vraag naar vlees in de thuisgebieden af. Alleen een krap varkensaanbod kan een verdere prijsdaling doen voorkomen. Op dit moment is dat het geval, maar mogelijk worden de komende weken meer varkens geleverd. De temperatuur de komende weken speelt daar ook een belangrijke rol bij.

De prijzen van de Nederlandse slachterijen blijven ook op een gelijk niveau. Na Vion noteerden vandaag ook Compaxo en Van Rooi stabiel.

Prognose: met moeite stabiele prijzen.

Rene Stevens

Laatste reacties

  • krulsaart

    Mogelijk worden er volgende week weer minder varkens geleverd......

  • jan hien


    4 maanden geleden waren er biggen te weinig,ik kan het nu niet terug zien.er zullen nu alleen maar meer varkens komen ,er had nu een duidelijk te kort moeten zijn ook met de groei achter stand van het warmen weer de slacht gewichten zullen nu niet hoog zijn.erg balen

  • putten


    hele vakantie periode zelfde prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.