Varkenshouderij

Achtergrond 2674 x bekeken 3 reacties

Inhaalslag: Vereinigungspreis min 9 cent

Vorige week daalde de Vereinigungspreis nog met 4 cent per kilo terwijl slachterijen de prijs met 8 cent per kilo verlaagden.

Deze week daalt de Vereinigungsprijs wel erg veel, namelijk met 9 cent per kilo. Dit is deels een inhaalslag. Men is nu weer op gelijke hoogte met de grote Duitse slachterijen. Zowel Tönnies als Vion GmbH verlaagden hun noteringen met 5 cent naar eveneens €1,40 per kilo.

Als noodzaak voor de prijsdaling noemen slachterijen de moeizame afzet van varkensvlees. Vlees voor op de BBQ wordt nog redelijk gevraagd maar de overige markt is slecht. Hoewel het aanbod van slachtrijpe vleesvarkens niet overdadig is, hebben slachterijen toch maar weinig interesse om te kopen. Varkenshouders kunnen maar weinig inbrengen tegen het gezamenlijke optrekken van de slachterijen, de prijs zal dan ook nog verder dalen.

Vorige week verhoogden de Nederlandse slachterijen Van Rooi Meat en Compaxo hun prijs nog met 2 cent naar €1,48 per kilo. De Duitse slachterij Tönnies verlaagde op dezelfde dag de prijs met 8 cent naar €1,45 en deze week gaat daar nog eens 5 cent af. Van Rooi Meat en Compaxo volgen de Duitse prijzen deze woensdag wel en verlagen hun prijs met 8 cent per kilo naar €1,40.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Varkensprijs Tönnies

Varkensprijs Van Rooi Meat

Laatste reacties

  • chila


    Wil de laatste varkenshouder het licht uitmaken s.v.p. !!!

  • Snel


    niet  te veel leveren

  • Jan Brabant

    @Snel, is dat de oplossing ?

Of registreer je om te kunnen reageren.