VarkensAchtergrond

Duitse varkensnoteringen onderuit

De Duitse Vereinigungspreis is gisteren met 4 cent gezakt naar €1,49 per kilo geslacht gewicht. Tönnies verlaagde zelfs met 8 cent naar €1,45 per kilo. Daarmee is de periode van prijsverhogingen definitief ten einde. Een prijsverlaging hing deze week al in de lucht; eerder werden op de Teleporc-veiling en bij andere slachterijen lagere prijzen gemaakt.

Een belangrijke reden voor de lagere prijs is de tegenvallende vleesmarkt. Onderdelen voor de grill doen het nog redelijk, andere onderdelen lopen slecht. De inkoopprijs, die de afgelopen weken telkens is verhoogd, loopt inmiddels te ver vooruit op prijzen die slachterijen in de markt kunnen maken. Een aantal slachterijen reageert op de moeilijke markt door minder te gaan slachten.

De verwachting is dat in navolging van de Duitse notering, Nederlandse slachterijen een stap terug gaan zetten. Deze slachterijen ervaren ook problemen op de vleesmarkt. Bovendien loopt de afzet naar de markten buiten de EU stroef. Voor de huidige markt zijn er varkens genoeg, dus dat is geen reden de prijs in de benen te houden. De verhogingen die deze week nog zijn doorgevoerd kunnen wel eens van korte duur zijn.

Prognose: varkensprijzen dalen

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Varkensprijs Tönnies

Varkensprijs Van Rooi Meat

Beheer
WP Admin