Varkenshouderij

Achtergrond 1312 x bekeken

Definitieve beursprijs blijft gelijk op €32

De definitieve beursprijs voor biggen bleef woensdag vrij onverwacht gelijk op €32. Vrijdag was de voorlopige prognose dat de prijs €1 zou zakken.

Uit de handel komen wisselende geluiden. De stemming in de handel is over het algemeen nog niet best. Er wordt zo hier en daar ook schande van gesproken dat de beursprijs niet is gedaald deze week. Termen als droevig en dramatisch worden gebruikt om de huidgie situatie aan te merken. Biggen van goede kwaliteit zijn echter altijd goed af te zetten tegen een redelijke prijs. Het zijn vooral de mindere biggen waarop verliezen worden gemaakt omdat ze moeilijk zijn af te zetten. Er worden soms flinke verliezen gemaakt in de handel die oplopen tot €6 à 7 per big; dit als gevolg van afspraken over toeslagen.

Het enige positieve punt dat wordt genoemd is dat het biggenaanbod langzamerhand wat afneemt. Vraag en aanbod lijken iets meer in evenwicht te komen. Ook de ontwikkelingen op de varkensmarkt maken dat de drang om de biggennotering te verlagen iets afneemt. In Duitsland is de V-prijs deze week drie cent hoger. Dat zorgt voor een verbetering van het sentiment.

Over de biggenexport valt niet zo veel te melden. De export naar Duitsland loopt gewoon door, maar ligt op een lager niveau dan andere jaren. Uit andere landen is nauwelijks vraag te melden.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.