Varkenshouderij

Achtergrond 1433 x bekeken 1 reactie

Vion verhoogt varkensprijs met 2 cent per kilo

Langzaam maar zeker komt er weer enig optimisme in de varkens markt. Na de prijsval van eind april, begin mei gaan de neuzen nu weer omhoog.

De betere stemming vloeit voort uit een relatief krap aanbod en mogelijke afzetkansen als gevolg van vooruitzichten op barbecueweer.

Vleesconcern Vion verhoogt zijn varkensnotering deze week met 2 cent naar €1,37 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt Vion de prijsontwikkeling van de Beursprijs en de Duitse slachterijnoteringen.

Vleesconcern Hilckmann verhoogt zijn prijs deze week vooralsnog het meest met een plus van 4 cent naar €1,37 per kilo geslacht gewicht.

In het licht van de prijsval van eerder deze maand valt het herstel voorlopig nog heel klein uit. Dat geldt ook voor de prijsverbetering in de vleesafzet. Buiten de hogere prijzen voor nekken, vallen de verhogingen bij de andere onderdelen in de orde van nul tot enkele centen per kilo.

Prognose: stijgende prijzen.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • niet

    nou nou niet te hard stijgen hoor!!! We krijgen iets lucht kunnen ze later de strop weer aantrekken. Want als het eraf gaat dan gaat het wel veel harder!!

Of registreer je om te kunnen reageren.