Varkenshouderij

Achtergrond 1184 x bekeken

Vleesvarkensnoteringen blijven gelijk

De vleesvarkensnoteringen blijven deze week stabiel. Het voorbeeld van Hilckmann dat vrijdag zijn notering nog met een centje verhoogde, is niet gevolgd door de andere slachterijen. Zowel Vion als van Rooi en Compaxo hielden hun notering op het zelfde niveau als vorige week.

Voor volgende week ziet het ernaar uit dat het beeld niet verandert. De Duitse Vereinigungspreis en de notering van Tönnies voor volgende week zijn gelijk gebleven op €1,40. Er is sprake van een rustig doorlopende markt. De Nederlandse slachterijen hebben een redelijk ruim aanbod van varkens. Varkenshouders houden rekening met het uitvallen van slachtdagen rond Pasen. Het aantal slachtingen in zowel Duitsland als Nederland ligt hoger dan vorig jaar.

In West-Europa is de verwachting dat Pasen niet zal leiden tot veel hogere vleesverkopen. Bovendien is het weer nog steeds aan de koude kant. De barbecue's blijven nog in de schuur en ook dat levert dus geen extra vleesverkoop op. In de Oost-Europese EU-landen is er wel iets meer vraag naar varkensvlees. In het Verenigd Koninkrijk is minder vraag. De eigen productie is hoger dan verwacht en de belangrijke baconslicers geven aan dat ze voldoende voorraad hebben.

Prognose: stabiel

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Of registreer je om te kunnen reageren.