Varkenshouderij

Achtergrond 1284 x bekeken

Vion verlaagt varkensprijs met 2 cent

Boxtel – Vion verlaagt zijn varkensprijs deze week met 2 cent naar €1,36 per kilo geslacht gewicht. Het vleesconcern houdt daarmee het midden tussen de prijsverlaging van 3 cent in Duitsland en de verlaging van de beursprijs met 1 cent per kilo geslacht gewicht.

De beursprijs van vleesvarkens werd vrijdagavond met 1 cent verlaagd naar €1,33 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann noteert onveranderd op €1,36 per kilo geslacht gewicht. De Nederlandse partijen wijken daarmee deze week af van de ontwikkelingen in Duitsland. In Duitsland gingen de Vereinigungspreis en de notering van Tönnies nog met 3 cent omlaag. Sinds die prijsverlaging is de markt minder gespannen en is sprake van stabilisatie, signaleert de Duitse bond van vleesvarkenshouders ISN.

Het overschot aan varkens op de markt is afgelopen week weer weggewerkt. Inmiddels loopt het aanbod redelijk goed in de pas met de slachtprogramma's in Nederland en Duitsland. De slachterijen blijven wel moeite houden om het vlees goed te plaatsen bij hun afnemers. De vleesafzet blijft vooralsnog zwak en dat levert voor bepaalde onderdelen zoals hammen toch nog iets lagere prijzen op.

De biggenprijzen gaan nog steeds wat omhoog. Voor deze week rekent de Nederlandse biggenhandel op een prijsstijging van €1 per big. De definitieve biggenprijs komt met deze stijging op €38 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.