Varkenshouderij

Achtergrond 1578 x bekeken 1 reactielaatste update:13 mrt 2015

V-prijs verder omlaag

Van Rooi Meat verlaagde zijn notering voor deze week met 5 cent; Compaxo deed 6 cent van de prijs af. Deze slachterijen opereren daarmee in lijn met hun collega's Vion en Hilckmann.

De Duitse Vereinigungspreis is woensdag verder omlaag gegaan met 3 cent en staat nu op €1,40. Ook Tönnies verlaagde de notering met 3 cent tot €1,40. De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN spreekt van een ruim aanbod van slachtvarkens die door de slachterijen met moeite kunnen worden vermarkt. Ook Nederlandse handelaren melden dat de slachterijen niet happig zijn om de varkens op te nemen.

Vooral voorvlees is moeilijk af te zetten, valt te beluisteren in de vleeswereld. Slachterijen zijn door de scherpe verhogingen van enkele weken geleden in de verliezen terecht gekomen en willen nu met de verlagingen in een gunstiger positie terecht komen.

Het is de vraag of de bodem met deze ontwikkelingen nu dan wel is bereikt.

Er zijn wat positieve signalen. De Teleporc-veiling-notering van dinsdag was 1 cent hoger. Het weer wordt wat voorjaarsachtiger. De zon schijnt vaker; ofwel de omstandigheden voor de barbecue worden iets gunstiger. Dat kan een impulsje betekenen voor de afzet van voorvlees. Bovendien naderen de Paasdagen. Ook dat zou kunnen zorgen voor een positieve impuls voor de vleesafzet.

Prognose: Nederland volgende week lager.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Eén reactie

  • bertes

    de wereld prijzen graan en soja dalen. dat is de rede.

Of registreer je om te kunnen reageren.