Varkenshouderij

Achtergrond 1222 x bekeken

Prijs varkensbrok stijgt verder

Doordat de grondstoffen in maart weer duurder zijn geworden, is er de komende maanden ruimte voor prijsverhoging van de varkensbrok, meldt veevoederadviesbureau Stigevo uit Giessen.

In week 12 bereikten de grondstoffenprijzen voor varkensvoeders een nieuw hoogtepunt.

Relatief duur graan geeft de doorslag. De graanmarkt hinkt op twee gedachten. Terecht wijst men op de ruime graansituatie in het lopende seizoen, maar daarnaast is er onzekerheid over de komende oogsten. Met recordopbrengsten in 2014 van granen en oliezaden in de herinnering, wordt het weer een belangrijkere factor dan vorig jaar, temeer daar de arealen van sommige producten worden ingekrompen.

De eiwitmarkt staat nog steeds onder invloed van een krappe markt van raapzaad, terwijl de sojaprijzen onder invloed staan van de nog steeds hoge noteringen op de Amerikaanse termijnmarkt. Grote schommelingen op de valutamarkt maken het ten slotte de Europese consument niet gemakkelijk.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.