Varkenshouderij

Achtergrond 777 x bekeken

Biggennoteringen stabiel

De definitieve beursnotering voor biggen is deze week vastgesteld op €38. Dat is 50 cent meer dan vorige week. Vion heeft zijn biggennotering gelijk gehouden, eveneens op €38. Ook in Duitsland zijn de belangrijkste biggennoteringen gelijk gebleven.

De verwachting is dat de biggennoteringen voorlopig hun top wel hebben bereikt. De verhoging van de beursprijs van deze week moet gezien worden als rechttrekken van het niveau van de notering. Nu de notering op het zelfde niveau staat als Vion, is het met de verhogingen wel afgelopen, zo is de verwachting.

De verwachting is dat de komende weken de noteringen stabiel zullen blijven. Volgende week gaat het op Pasen aan en de week erna is er een werkdag minder. Er is momenteel nog vraag naar biggen vanuit Spanje. Het omslagpunt is echter bijna bereikt.

Het aanbod van biggen neemt langzaam toe. Vleesvarkenshouders willen, nu de varkensprijsontwikkeling stagneert, niet méér voor een big betalen. Op de wat langere termijn zal de druk op de biggenprijs toenemen, zeker als de varkensprijs niet stijgt.

Prognose: voorlopig stabiel.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.