Varkenshouderij

Achtergrond 2285 x bekeken

Prijsstijging blijft uit in Duitsland

De stemming op de Duitse varkensmarkt is weliswaar een stuk vriendelijker dan in de voorbije weken, zichtbaar in de varkensprijzen is dat nog niet.

De Vereinigungspreis en de noteringen van slachterijen Tönnies en Vion GmbH bleven gelijk op €1,42 per kilo geslacht gewicht. De prijs ligt nu 2 cent boven het niveau van een jaar geleden. Het aanbod van slachtrijpe vleesvarkens is nog altijd ruim in Duitsland, maar slachterijen nemen de dieren graag op. Dat zorgt voor een positieve stemming in de varkensmarkt bij de oosterburen.

Iets betere stemming Nederlandse varkensmarkt

In de Nederlandse varkensmarkt is de stemming ook wat beter dan in de voorbije weken. Het aanbod van slachtrijpe varkens is wat ruimer. De verschillende varkensprijzen voor week 41 bleven net als in Duitsland gelijk. Vion, Van Rooi Meat, Compaxo komen uit op dezelfde prijzen als vorige week. Alleen Hilckmann noteert deze week hoger dan vorige week. Het vleesconcern uit Nijmegen verhoogde met 2 cent en komt uit op €1,38 per kilo geslacht gewicht.

","q":"56153891738a8","url":"https://localfocus2.appspot.com/56153891738a8"}}">Aantal Duitse slachtingen onder 1 miljoen

Het aantal slachtingen in week 40 in Duitsland lag voor het eerst sinds drie weken weer onder de magische grens van 1 miljoen. In totaal werden ruim 970.000 varkens geslacht. De vraag naar varkensvlees in Duitsland is levendig en dat zorgt ervoor dat slachterijen de slachtrijpe varkens graag opnemen. Ook voor het komende weekend wordt verwacht dat de vleesverkopen op het huidige kunnen handhaven. Hierdoor blijven vraag en aanbod elkaar in evenwicht houden en dat zorgt voor stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.