Varkenshouderij

Achtergrond 1278 x bekeken

Biggenprijzen komen niet van hun plek

De biggenmarkt wacht nog altijd op herstel. De prijzen liggen al weken op een laag niveau en verbetering ligt niet in het verschiet.

Het aanbod aan biggen is groot, terwijl de dieren moeilijk kunnen worden geplaatst. Met name vanuit Duitsland worden minder biggen gevraagd.

Terughoudendheid bij opleggen van biggen

Varkenshouders zijn terughoudend in het opleggen van biggen. Het gebrek aan rendement vanwege de lagere varkensprijzen houdt varkenshouders tegen stallen vol te leggen. In zijn Kwartaalbericht Vleesvarkens meldt de Rabobank dat het seizoensmatige herstel bovendien lager zal zijn dan in eerdere jaren. De bank legt de oorzaak vooral bij het hogere aanbod van vlees. Daardoor zorgt de stijgende export niet voor forse prijsstijgingen.

Weinig beweging in Europese noteringen

Dat het herstel nog niet is ingezet, is terug te zien in de biggenprijzen. De BestPigletPrice blijft voor de derde week op rij onveranderd op €30,50 per big, Vion komt opnieuw uit op €29. In Duitsland blijft de Nord-West-notering (25kg) zelfs voor de vijfde achtereenvolgende week onveranderd op €33 per big. Naast de gelijke prijzen in Nederland en Duitsland, zit er ook in de rest van Europa weinig beweging in de biggennoteringen. Voorlopig wordt geen verandering verwacht.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:

Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.