Varkenshouderij

Achtergrond 1207 x bekeken 1 reactie

Vion houdt varkensprijs onveranderd

Vion houdt zijn varkensnotering deze week onveranderd op €1,24 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt het vleesconcern de prijsontwikkeling in Duitsland en de stabiele prijzen die vrijdag door Beursprijs.nl en Hilckmann zijn afgegeven.

Naast Nederland en Duitsland laat de varkensprijs ook in veel andere Europese landen een stabiele ontwikkeling zien. Daaruit valt af te lezen dat de druk op de varkensmarkt langzaam maar zeker afneemt. Begin dit jaar kwam de markt stevig onder druk, omdat er na de feestdagen een extra groot aanbod slachtrijpe varkens moest worden weggewerkt.

Het aanbod varkens is op dit moment nog steeds ruim. Toch begint het er naar uit te zien dat de bodem in de prijzen langzaam wat sterker wordt. De verwachting is dan ook dat de prijs voorlopig op dit niveau kan worden gehandhaafd.

Prognose: prijs stabiel

Eén reactie

  • niet

    nou nou dan kunnen we blij zijn toch!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.