Varkenshouderij

Achtergrond 1380 x bekeken 2 reacties

Vion houdt varkensprijs gelijk

Vion houdt de varkensnotering voor deze week onveranderd op €1,24 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt het vleesconcern het voorbeeld van Hilckmann en de beursprijs die vrijdag al een gelijkblijvende notering bekendmaakten.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens is op dit moment nog steeds groot. Het overschot dat door het beperkte aantal slachtdagen tijdens de feestdagen is ontstaan, is nog niet geheel weggewerkt. Daarmee is de situatie nog niet veel anders dan vorige week.

De verkoop van vlees verloopt moeizaam tegen veelal onveranderde prijzen. Sommige onderdelen laten een lichte min noteren. Vooralsnog ligt het accent in de markt vooral op het wegwerken van het overschot, zodat vraag en aanbod steviger in evenwicht komen.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

  • priems

    moeten iets zeggen om prijs te blijven drukken en zelf winst te blijven opstrijken

  • BoB de Bakker

    De plaatselijke supermarkt had zaterdagavond heel veel vlees afgeprijsd. Heeft mijn vrieskist ook weer nut. Is elk jaar in januari het geval.

Of registreer je om te kunnen reageren.