Varkenshouderij

Achtergrond 1310 x bekeken

Noteringen biggen blijven stabiel, maar laag

Voor de zesde week op een rij blijft de definitieve beursprijs deze week stabiel, en wel op €24 per big. Het verschil met vorig jaar, toen de biggenprijs aan een opmars bezig was, neemt daardoor wekelijks toe.

Ondanks een niet al te groot biggenaanbod zat een prijsverhoging er nog steeds niet in. Daarvoor is de teneur in de vleesvarkenshouderij met dalende prijzen nog te slecht. Het beperkte aanbod biggen, deels doordat relatief veel biggen zijn geslacht, geeft de markt nu de broodnodige lucht.

Ook bij de export zijn weinig positieve signalen te bespeuren. In de Europese afzetgebieden is weinig animo voor het opzetten van biggen vanwege de lage prijzen en de winterperiode in het oosten van Europa. De verwachting is wel dat Spanje en Italië binnenkort weer op de markt komen. Grote koppels kwalitatief goede biggen voor de Duitse markt lopen wel goed door.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.