Varkenshouderij

Achtergrond 1169 x bekeken 2 reacties

Vion volgt Duitsers met prijsverlaging van 4 cent

De varkensvleesbedrijven Vion en Hilckmann verlagen hun varkensprijzen deze week met 4 cent naar €1,38 per kilo inclusief btw.

Daarmee volgen zij de Duitse slachterijen Tönnies en Vion Gmbh, die woensdag ook 4 cent van hun prijzen afhaalden. Die kwamen daarmee uit op €1,46 per kilo exclusief btw.

Het aanbod van vleesvarkens is veel te groot ten opzichte van de vraag naar varkensvlees in zowel Nederland als Duitsland. Desondanks dalen de meeste opbrengsten van de onderdelen van het varkenskarkas niet met 4 cent per kilo, maar iets minder. Alleen kophazen brengen minder op dan de daling van de varkensprijs van Vion aangeeft. Slachterijen stellen dat zij afgelopen weken forse verliezen leden.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • silviabakel

  http://bit.ly/1rlWbCH (als je het niet kunt vinden kan het ook via de site van www.nvv.nl bij de Tweets, en dan bij de tweet van 25 sept. van Varkensnet.)

  Kijk maar eens bij minuut 22.00.

  Dus ALS dit soort praktijken verboden worden en vlees weer gewoon vlees wordt zoals het hoort.
  Wij boeren worden aangesproken op kwaliteit, en wat doet de verwerking ??? die maakt van 70 kg, 90 kg vlees, door toevoeging van water en voedingsvezels.

  Daar zou de EU/landelijke politiek eens werk van moeten maken, verbieden deze praktijken.

 • boerkebrabant

  ik denk silvia, dat de nvv met haar europese colega s moet gaan praten, en samen met zeker de duitsers en denen acties op touw moeten gaan zetten, betrek er de rest van de land en tuinbouw , zoals de kippenhouders, akker en tuinbouw, en niet te vergeten de fruit telers, ook maar bij, en je zal zien dat west Europa op haar grondvesten gaat schudden. ik ben er klaar voor!

Of registreer je om te kunnen reageren.