Varkenshouderij

Achtergrond 1142 x bekeken

Vleesconcerns houden varkensprijs gelijk

Vleesconcern Vion houdt de varkensprijs deze week stabiel op €1,60 per kilo geslacht gewicht.

Eerder al maakten de noteringscommissie van de beursprijs (€1,57) en vleesconcern Hilckmann (€1,60) onveranderde prijzen bekend.

Volgens marktpartijen is het op dit moment erg rustig in de markt. Daarmee lijkt het uitzicht op hogere prijzen van begin vorige week op dit moment geheel uit de markt verdwenen. Ook de Duitse bond van vleesvarkenshouders ISN rekent vooralsnog op stabiele prijzen omdat vraag en aanbod op dit moment redelijk in evenwicht zijn gekomen. Bovendien verloopt de vleesverkoop heel rustig onder invloed van de vakanties en het feit dat de vleesverwerking in deze periode op een heel laag pitje draait.

De biggenhandel loopt in Duitsland ook rustig. Hier en daar is sprake van enig overaanbod, maar de prijzen blijven redelijk stabiel onder invloed van de gelijkblijvende varkensprijzen. In Nederland daarentegen staan de biggenprijzen nog steeds flink onder druk. De Nederlandse handel mikt deze week op een prijsdaling van €1. De beursprijs komt door deze daling op €36,50 per stuk. Met de nieuwe prijsdaling levert de biggenprijs in acht weken tijd €11 in. In week 24 noteerde de beursprijs nog €47,50 per stuk.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.