Varkenshouderij

Achtergrond 1935 x bekeken 1 reactie

VS-varkensprijs daalt in sneltreinvaart

De opbrengst van vleesvarkens in de Verenigde Staten daalde afgelopen maand in een sneltreinvaart.

Half juli bereikte de prijs nog een recordhoogte van €2,16 per kilo geslacht gewicht. Donderdag lag die notering nog maar op €1,73, een daling dus met 43 cent per kilo. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

De forse prijsdaling in Amerika is een gevolg van de daling van het aantal gevallen van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED) en de toename van de slachtgewichten. Daardoor kunnen Amerikaanse varkensslachterijen meer varkensvlees produceren.

Daarnaast heeft Rusland zijn grenzen op 7 augustus gesloten voor VS-varkensvlees als gevolg van de Amerikaanse bemoeienis met de Oekraïne-crisis. China stele deze week bovendien een importverbod in voor varkensvleesproducten van enkele Amerikaanse concerns (onder andere Tyson Food) als gevolg van de vondst van de in China verboden groeibevorderaar ractopamine. Door deze handelsbeperkingen neemt de druk op de VS-varkensprijs verder toe.

Eén reactie

  • John*

    5 kg meer a 2 euro = 10 euro, 40 cent per kg eraf = daling 40 euro.. , 5 euro extra kosten, die 5 kg extra kost dus 35 euro per varken. laat dit een wijze les zijn voor de mondiale varkensmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.