Varkenshouderij

Achtergrond 1229 x bekeken 2 reacties

Duitse internetvarkensprijs toch omhoog

Ondanks het negatieve sentiment op de Nederlandse varkensmarkt, brachten de ruim 3.500 verkochte vleesvarkens dinsdag op de Duitse internetveiling van de Duitse organisatie van varkenshouders ISN 1 cent per kilo meer op dan een week geleden.

Daarmee kwam de opbrengst van de dieren op €1,67 per kilo geslacht gewicht exclusief btw. De ISN-internetbeurs geeft meestal een goed beeld van de stemming op de Duitse varkensmarkt.

De Duitse prijsverhoging vormt een schril contrast tegenover de Nederlandse prijsverlagingen. Vion spant de kroon met een prijsdaling van 3 cent naar €1,57 per kilo inclusief btw. Daarna volgt Hilckmann, die 2 cent van zijn notering afhaalt. De beursprijs daalt met 1 cent.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

  • niet

    Kijk de twee genoemde bedrijven slaan de plank compleet mis!!! Boycotten die twee slachterijen ze proberen gewoon de prijs te drukken meer niet. Als er een schaap over de dam is kan de rest ook zakken lekker makkelijk. Bedankt Hilckmann en Vion jullie zullen wel weer netjes nabetalen aan diegenen die de mond open trekken!!!!!

  • slutter

    Duitsers houden stand !!

Of registreer je om te kunnen reageren.