Varkenshouderij

Achtergrond 1597 x bekeken

Varkensprijs Vion stijgt met 3 cent

De varkensprijs van Vion stijgt deze week met 3 cent naar €1,60 per kilo geslacht gewicht. Vrijdagavond ging ook de beursprijs al met 3 cent omhoog naar €1,57 per kilo.

De Nederlandse partijen volgen daarmee de prijsontwikkeling in Duitsland. Aanleiding voor het prijsherstel is het krappere aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens in vergelijking met de voorgaande weken. Naar verwachting zet dit de komende weken voort en zal ook de prijs verder aantrekken. Op de Duitse internetveiling steeg het gemiddelde prijsniveau op maandag met 6 cent naar €1,71 per kilo. Een week geleden liet deze veiling een prijsherstel noteren van 2 cent per kilo.

Naast het krappere aanbod merken de vleesverkopers in Nederland dat ook de vraag wat begint aan te trekken. De verhoging van 3 cent in de varkensprijs is deze week daarom redelijk goed te maken in de afzet van het vlees.

Buitenlandse afnemers van Nederlands varkensvlees informeren naar de situatie omtrent geblokkeerde varkensbedrijven in Nederland, maar van enige ongerustheid is op dit moment geen sprake. Het feit dat de inspectiedienst NVWA extra tijd neemt voor de controle wordt gezien als uiterste zekerheid om te voorkomen dat de Nederlandse export in het geding komt. In dat opzicht is er aanzienlijk meer ongerustheid omtrent de ontwikkeling van Afrikaanse varkenspest in Polen en Rusland.

Prognose: verder prijsherstel.

Of registreer je om te kunnen reageren.