Varkenshouderij

Achtergrond 3591 x bekeken 14 reacties

Tönnies verlaagt varkensprijs fors

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies verlaagt zijn varkensprijs voor komende dagen met 8 cent naar €1,67 per kilo geslacht gewicht exclusief btw. Door de start van de vakanties en het slechte weer loopt de afzet van varkensvlees slecht.

Duitse slachterijen willen beduidend minder vleesvarkens slachten door de tegenvallende verkoopmogelijkheden van varkensvlees. Houders van vleesvarkens willen hun dieren juist het liefst zo snel mogelijk kwijt, omdat zij een verdere prijsdaling verwachten. Afgelopen weken was het aanbod van vleesvarkens krap in Duitsland en waren de temperaturen relatief hoog. Dat zou normaal gesproken tot een flinke stijging van de varkensprijzen moeten leiden. Consumenten eten met mooi weer immers meer varkensvlees, omdat zij dan meer gaan barbecueën.

Van een grote stijging van de varkensprijzen was afgelopen weken geen sprake in Duitsland. Duitse slachterijen verhoogden hun noteringen wekelijks slechts met enkele centen per kilo. Die stijging was eigenlijk alleen een gevolg van het krappe aanbod aan vleesvarkens. Van een stijging van de opbrengst van varkensvlees was niet of nauwelijks sprake. De goede resultaten van het Duitse elftal op het WK Voetbal vormt ook geen stimulans voor een hogere varkensprijs. Duitse vleesvarkenshouders betalen komende dagen het gelag en krijgen flink minder geld voor hun slachtrijpe dieren. De laatste keer dat de Duitse varkensprijs met zo'n groot bedrag daalde, was in september vorig jaar.

Voor komende weken is er geen uitzicht op een verbetering. Rusland blijft voorlopig dicht voor varkensvlees uit de EU, zolang de Europese Commissie geen exportcertificaten voor individuele landen geeft.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra

  Biggen ook -8?? volgende week

 • jan hien

  beurs misschien en nvv NIET. Ik vind wel dat de Duitsers een raar feestje vieren met -8 of ga tonnies vion helpen

 • niet

  het is shit het blijft shit en zal altijd shit blijven!!!!!! We komen er nooit uit!!!!

 • Wim Toornstra

  Hey Jan Hien NVV? Bestaan die nog met hun geheime notering.

 • hans veghel

  als de nvv de biggen prijs maar flink hoog blijft houden zullen ze weinig mesters als lid houden

 • Wim Toornstra

  Er is al praktische geen mester meer lid. (zeg niet teveel over de NVV anders wordt Willy dadelijk boos)

 • putten

  zijn niet alleen de duitse vleesvarkenshouders Derk, tonnies naait iedereen.

 • John*

  och vermeerderaars kijken toch naar de weser ems, krijg je deze niet dan neem maar gerust afscheid van de vleesvarkenshouder. Losse koppels zijn eventjes leuk omdat gesloten bedrijven nu afscheid nemen van een restkoppel biggen nu de biggen nog aan prijs zijn maar daarna... kan deze dik in de buidel tasten voor duurdere biggen.

 • Wim Toornstra

  ach John zonder rendement bij de mester op termijn ook rendement bij vermeerderaar.

 • BW

  Vleesvarkenshouders, leer nou eens, je druk te maken over een goede prijs voor je vleesvarkens, ipv altijd maar weer,( je collega) , de vermeerderaar onderuit te schoffelen. Dat eeuwige gezanik!!

 • John*

  haal het maar bij je voerleverancier of handelaar,, die houden zich relatief afzijdig van het proces en laten fokker en vermeerderaar maar uitvechten.

 • Hogman1

  Bw
  Ik maak me de hele dag druk voor een goede prijs voor mijn vleesvarkens
  Alleen valt dat niet mee als er maar twee afnemers zijn
  1. De NLslachthuizen die elkaar onderling geen pijn doen
  2 De export maar als je de euro,s wil verzekeren kom je ook terecht bij een heel select groepje Tonniesachtigen
  John
  Wie heeft er nou tegenwoordig geen hamermolen
  En wat die handelaar betreft dat is inderdaad ook maar een doorgeefluik .Die beste man pakt gewoon zijn vracht en commissie op een bepaalde notering.
  Koop je zo nu en dan geen vrije biggen zal hij nooit geen druk uitdrukken om die notering te laten zakken.
  Hij is immers ook maar commisionair.
  Helaas het is niet anders

 • norbert79

  Dat Tonnies -8 doet zal ook wel weer aan de VION liggen. volgens Willy van gemert. Nu hoor je hem niet. En over het gerommel bij de NVV al helemaal niet.

 • w v gemert

  norbert79 ik reageer niet om het reageren maar omdat ik iets wil mededelen anderen kennis wil laten nemen van mijn standpunt. Zover mij bekend is gaat het uitstekend met de NVV.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.