Varkenshouderij

Achtergrond 2837 x bekeken 13 reacties

Daling varkensprijs zet onverminderd door

De forse daling van de Duitse varkensprijs zet onverminderd door.

Duitse slachterijen verlagen hun varkensprijs deze week met 7 cent naar €1,60 per kilo geslacht gewicht exclusief btw. Zij haalden vorige week ook al 8 cent van hun prijs af en twee weken geleden 3 cent per kilo. In de afgelopen drie weken kregen vleesvarkenshouders in Duitsland dus in totaal 19 cent per kilo minder voor hun slachtrijpe dieren.

Nederlandse slachterijen zullen de Duitse prijsval volgende week ongetwijfeld volgen. De verkoop van varkensvlees loopt slecht. Van Rooi Meat verlaagt zijn notering deze week met 8 cent naar €1,61 per kilo. Bij Compaxo gaat 9 cent van de prijs af, die daarmee op €1,53 per kilo uitkomt.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • LuiLeiter

  -7 + -8 + -3 = -18!!!!

 • XB

  Luileiter met btw dus 19 cent, goed lezen.

 • niet

  ach ja laat maar zakken die handel waarom zouden die varkensboeren eens wat verdienen!!!! Word eens tijd dat we ze gezamenlijk aanbieden en dan eens kijken of ze een keer een week niets hebben. Als ze zakken kunnen ze het allemaal stijgen altijd een probleem!!! Maffia handel is het heeft niets meer met vraag en aanbod te maken!!!!

 • LUCTOR

  @niet Vind het wel een grove belediging was er nog maar genoeg handel met de groepering die jij benoemd vroeger waren ze niet aan te slepen we brachten ze overal naar toe 5 los adresjes in winkelstraten in Italie lossen op de vuilnisbeld op Sicilië.
  Toen deelde de varkenshouder nog mee in de winst,nu zijn jullie, ik denk ongewilde sponsors van die manschaft.

 • Wim Toornstra

  En die biggen dan???? Zolang mesters de hoofdprijs voor biggen blijven betalen zal er niet veel veranderen.

 • niet

  @luctor, is geen belediging is waarheid!!! Doet waarschijnlijk alleen maar pijn om het te lezen voor jou!!!

 • LUCTOR

  @niet Heb liever pijn van het lezen dan in de knip.

 • John*

  wat hebben die biggen er nu mee te maken? voerkosten per vleesvarken liggen nu 20 euro lager en die willen ze natuurlijk niet uitbetalen... Ow ja voer wordt ruim voorradig en er is nog overschot aan biggen dus die blijven wel aan prijs om al dat voer op te eten. Bij de voerboer moet je het halen en niet bij de vermeerderaar.

 • massy

  Die voerboer komt aan de beurt die moet blij zijn dat hij zijn voer kwijt kan er is zoveel grondstof daar word je helemaal akelig van.

 • KUUS

  John Het is toch wel frustrerend als je een big koopt die achteraf niets waard blijkt te zijn geweest. Het is hetzelfde als je een wei aan het hooien bent en het is mooi droog en op het laatst valt er een plens bui in.

 • krulsaart

  Het zou zomaar eens mee kunnen vallen met die verwachte prijsdaling voor volgende week.

 • putten

  waarom denk je dat krulstaart? zakken gaat nu eenmaal gemakkelijker dan omhoog.

 • niet

  Nou putten lijkt me toch dat met dit weer veel vlees gegeten word. Maar mogen toch ook niet hopen dat het alleen met mooi weer verkocht word.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.