Varkenshouderij

Achtergrond 1223 x bekeken 6 reacties

Vion verhoogt varkensprijs met 3 cent

Vion verhoogt zijn varkensprijs deze week met 3 cent naar €1,68 per kilo. Daarmee komt de prijsstijging van de slachterij in de afgelopen twee weken op 7 cent per kilo.

Duitse slachterijen verhoogden hun noteringen twee weken geleden ineens met 8 cent per kilo en hielden die vorige week onveranderd.

Door de grotere prijsstijging in Duitsland, komen de Duitse en Vion-noteringen weer op hetzelfde niveau. Dat was sinds week 7 niet meer het geval. De Duitse noteringen gelden exclusief en de Vion-prijs inclusief btw.

Het aanbod van vleesvarkens is niet groot voor een volle slachtweek. Supermarkten en slagers bestellen meer varkensvlees voor Pinksteren. De verwerkende industrie koopt minder.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Vion heeft de drie centen van vorige week van de varkenshouder afgenomen (gejat), een leuke basis voor vertrouwen. Ze moeten op zijn mist de drie centen met terug werkende kracht bijbetalen, vele varkenshouders in Europa hebben ze wel ontvangen!!!!!!

 • boerkebrabant

  vion heeft woensdag toch al 2 cent gecorrigeerd?

 • leftturn

  maar niet voor iedereen! alleen als je er om vraagt.

 • niet

  juist hebben gewoon net als dld betaald hoor!!!

 • joannes

  VION heeft nog steeds een extra ¨belasting¨ nodig om haar kapitaals positie te verbeteren! Onder leiding van de RABO! En ZLTO! Een belasting die ze bij haar inkoop nemen! Hoe kan je verwachten dat ze concurrerend in zouden kopen in het directe belang van (leden) boeren? Met de jaarcijfers krijgen deze (leden) boeren de rapportage dat ze dankzij geweldig nieuw management de kapitaalspositie uit de gevarenzone hebben gemanuvreerd. En daarvoor is het niet meer dan redelijk dit management met een fikse premie te belonen. Boeren betalen dus 2x: eerst bij het leveren van de varkens tegen lagere prijzen dan concurrerende slachterijen en voor de tweede keer met het management daar extra voor te belonen! De stelling van W v Gemert is dan ook te begrijpen: (gejat)

 • drikhend

  Dus de ondergang is ingezet .

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.