Varkenshouderij

Achtergrond 1408 x bekeken 4 reacties

Tönnies verhoogt varkensprijs met 3 cent

Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies verhoogt zijn varkensprijs voor deze week donderdag tot en met volgende week woensdag met 3 cent naar €1,71 per kilo geslacht gewicht.

Ondanks het ontbreken van een slachtdag (tweede pinksterdag) is het aanbod vleesvarkens niet al te groot in Duitsland. Varkensvlees gaat bovendien beter van de hand door de voorspellingen voor mooi weer in het komende Pinksterweekeinde. Diverse consumenten zullen daardoor de barbecue tevoorschijn halen. Dat stimuleert de afzet van varkensvlees.

Van Rooi Meat beperkt zijn prijsverhoging voor deze week met 1 cent naar €1,68 per kilo. Vorige week steeg zijn notering met 6 cent.

Prognose: prijs hoger

Laatste reacties

 • Wim Toornstra

  Mooi verwoord Derk.

 • boerkebrabant

  kijk, we zien nu dat de varkens zelfs met een slachtdag minder toch de noodzakelijke weg omhoog vinden. ik voorspel dat ze binnen 4 weken op 1.90euro zitten. dit is ook terecht. op veel plaatsen in de wereld zijn er problemen met de productie, en zijn de varkens duurder als hier. daar zouden wij ook van moeten kunnen profiteren, want zodra de productie weer stijgt kan je raden wat er met de prijs gebeurd.

 • John*

  Het is ook een kwestie van zelf opeisen toch? Als je er niet om vraagt krijg je het ook niet

 • frans1

  Dat tonnies dit doet wil toch wel iets zeggen over de vakensmarkt voor de komende weken, volgende week een slachtdag minder maar de week erop ook donderdag sacramentsdag in 6 deelstaten .

Of registreer je om te kunnen reageren.