Varkenshouderij

Achtergrond 638 x bekeken 5 reacties

Beursprijs biggen €1 lager op €46

De beursprijs voor biggen daalt deze week met €1 naar €46 per stuk. Deze daling komt overeen met de verwachting van biggenhandelaren van vrijdag. Ondanks die daling ligt de notering nog €3,50 boven het niveau van vorig jaar.

Buitenlandse vleesvarkenshouders vinden Nederlandse biggen veel te duur ten opzichte van de opbrengst van hun vleesvarkens. Buiten de vaste afspraken gaan daarom helemaal geen koppels vrije Nederlandse biggen naar het buitenland. Zij moeten allemaal in Nederland blijven. De prijs van biggen zonder vaste afspraken daalt ook met €1 naar €52 per stuk. Daarmee komt de prijsdaling van vrije biggen vanaf eind maart/begin april uit op €14 per stuk. In dezelfde periode daalde de prijs van de Nederlandse Vakbond varkenshouders met €4,00 exclusief btw of €4,24 inclusief btw. De daling van de beursprijs kwam uit op €6,00 inclusief btw.

Prognose: prijs lager

Laatste reacties

 • hans veghel

  de nederlandse vakbond van vermeerderaars laat de prijs maar weer gelijk hartelijk dank namens de mesters

 • Wim Toornstra

  Ja Hans vele mesters hebben het geweldig geregeld in NL.
  De biggen op NVV met een giga toeslag op het hok. En als ze goed zijn naar prijsdrukker nummer 1 de VION.

 • John*

  kijk is naar de weser ems die staat al weken op 56 euro en heeft nog geen stap naar beneden gedaan! en met deze stijgende varkensprijzen zie ik dat voorlopig ook niet gebeuren.

 • krulsaart

  Volgende week gaat zelfs de Wes er Een een paar euro zakken lijkt mij

 • Wim Toornstra

  john misschien de toeslagen naar beneden?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.