Varkenshouderij

Achtergrond 2561 x bekeken 29 reacties

Van Rooi Meat verhoogt varkensprijs met 6 cent

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs deze week met 6 cent naar €1,67 per kilo.

Daarmee wijkt het bedrijf af van de prijsstijging bij de overige slachterijen met 4 cent per kilo. Het bedrijf in Helmond blijft nog wel 2 cent per kilo onder de verhoging van de Duitse noteringen met 8 cent per kilo.

Duitse slachterijen konden de stijging van hun uitbetaling met 8 cent per kilo vorige week niet terugverdienen op de verkoop van varkensvlees. Daarom verhogen zij hun prijzen deze week niet verder en houden die gelijk op €1,68 per kilo. Voor volgende week is de prijsontwikkeling sterk afhankelijk van het weer. Bij mooi weer stijgt die naar verwachting  iets en bij slecht weer blijft die gelijk.

Prognose: prijs gelijk tot iets hoger.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Niet vergeten, Vion vraagt vertrouwen aan de leveranciers, deze week kan je zien wat dat kost. De grote leveranciers zullen het wel gecompenseerd krijgen.

 • steenbok1

  zullen aan het eind van het jaar alles weer vergelijken, zal het allemaal wel meevallen en erg dicht bij elkaar liggen.

 • norbert79

  W v gemet wordt jij nooit moe van jezelf?

 • Biggemans

  zo'n slimme man zou toch moeten weten dat een beetje varkensmester allang niet meer op de vion conditie's wordt uitbetaald

 • KUUS

  Wat wordt er dan betaald op Compaxo?

 • Biggemans

  altijd 18 cent

 • w v gemert

  Norbert79 nee. Ik analyseer de feiten op mijn manier en breng dat soms naar buiten via deze site. Ik lees graag je argumenten, aan een niets zeggende losse flodder opmerking heb ik niets en kan ik niets mee. Verklaar je nader dat je het juist vindt dat Vion vier centen verhoogd.
  Fons Merkplas, het lijkt mij als Vion vertrouwen vraagt begint met vertrouwen uit te stralen of vertrouwen te geven en duidelijkheid geeft over verschillende uitbetalingen aan leveranciers.

 • de rie

  fons merksplas, 18cent op westvlees?

 • boerkebrabant

  als van rooi er niet was geweest, hadden we al enkele jaren minder voor de varkens gehad, van rooi begint vaak met een verhoging, en probeert zo de markt wat omhoog te krijgen. van vion kan ik dit jammer genoeg niet zeggen. die probeert zo min mogelijk te verhogen, en corrigeerd naderhand bij. ik vind dit een slechte ontwikkeling maar hoop dat als vion zijn zaakjes op orde krijgt, ook die een keer voorop durven lopen in de strijd. moet ik het nog duidelijker uitleggen norbert?

 • Ad7

  alleen jammer dat van Rooij pas op woensdag met de prijs komt,
  dan weet hij al of er meer of MINDER varkens komen??

 • leftturn

  willie graag blijven reageren. ben het niet altijd met je eens, maar er zit altijd een kern van waarheid in. en altijd recht voor de raap en uit het hart.

 • drikhend

  Beste Mensen v Rooi is niet rijk geworden van het weggeven . Deze familie zal de prijs echt niet verhogen als dat nodig is . Boerkebrabant kan dan wel stellen dat deze de prijs verhogen om de markt wat omhoog te krijgen . Denk maar niet dat ze de varkens duurder maken als nodig . Ze zullen ze dan nodig hebben omdat ze het vlees van deze dieren al verkocht hebben en dan kan dit nodig zijn om meer varkens aangevoerd te krijgen in die week of weken . En andere slachterijen zullen hun prijs via extra nabetaling ook wel corrigeren . Dit zeker bij de grote leveranciers en handelaren zijn natuurlijk ook niet gek deze weten vrij goed van elkaar wat er overal betaald wordt . Maar of dat geld altijd bij de boer terecht komt is de vraag . Dit is het vertrouwen wat leveranciers moeten hebben in hun zgn coöperatie af afnemers . Maar vertrouwen kan ook misbruikt worden .

 • boerkebrabant

  klopt dirkhend, van rooi is geen sinterklaas, maar het is wel zo dat van rooi verschillende keren per jaar de prijs op woensdag verhoogt, terwijl vion de prijs op maandag nog gelijk heeft gehouden, vion corrigeert dit natuurlijk wel, maar alleen maar omdat ze anders ontevreden leveranciers krijgen, overigens is van rooi er ook bij gebaad dat er nog wat varkenshouders over blijven, dus die doen er ook alles aan om een prijs te betalen die boven onze kostprijs licht

 • zwijntje

  Het beleid van vion is altijd geweest voorop niet teveel betalen,en als het echt uit de pas loopt correctie geven aan de gene die hard roepen.
  Maar voorop de prijs erop houden dat doet vion niet,terwijl dit zonodig is om buitenland aantegeven dat inkoop omhoog gaat.

 • w v gemert

  De wat oudere onder de lezers (zoals ik )weten nog dat de Boerderij in de jaren 80. op de voorpagina plaatste : NCB is de prijszetter in Europa !!
  De miljarden zijn weg, de coöperatie is weg, de prijszetter is weg, en heeft nu problemen om prijsvolger te blijven. Ze zitten net voor de bezemwagen.

 • drikhend

  Beste Boerkebrabant fijn dat u gelooft dat v Rooi er alles aan doet om een prijs te betalen die boven de kost prijs licht . In mijn ogen mag de varkensprijs die vast gesteld wordt niet afhankelijk zijn van de kostprijs . Maar moet volgens mij een afspiegeling zijn van de vleesmarkt . Dus van Rooi betaald naarmate hij kan verkopen en naarmate het aanbod varkens . Kan hij voldoende varkens krijgen zal hij niet verhogen . Als hij niet voldoende varkens aangeboden krijgt zal hij verhogen . V Rooi slacht geen varkens waarvan hij het vlees niet heeft verkocht en wil dus alleen maar varkens slachten als hij er aan kan winnen . Dit geeft aan dat v Rooi de markt goed kent en dus voor eigenbelang de prijs verhoogd om aan voldoende varkens te komen in die week of weken . En niet naar uw kostprijs kijkt want die is op maandag hetzelfde als op woensdag. En als er in Nederland geen varkens meer zouden zijn vertrekken de vleesverwerkers ook naar andere varkens landen .Dit is voorlopig nog niet aan de orde .En wat betreft VION is de ondergang ingezet die niet meer te stoppen is . De heer W v Gemert geeft hun positie in peloton al aan .

 • norbert79

  W V gemert heb jij iets tegen VION??? Praat er anders met iemand over.
  Niet mee rond blijven lopen. VION ,Tonnies ,westfleis,Compaxo,Van rooi. Het maakt allemaal niet veel uit.

 • steenbok1

  mee eens norbert79, maak aan het eind van het jaar de vergelijking maar op

 • drikhend

  Beste Nobert79 en Steenbok1 . Wat volgens mij de heer W v Gemert wil aangeven is dat VION niet meer de kar trekt om voor de boeren de hoogste prijs er uit te halen . Maar gewoon volgt en dus in de uitbetalingsprijs niet met roepprijs voorop te lopen . Maar achteraf wel bijstuurt bij de gene die waarschijnlijk de grootste mond hebben . Boeren die niets zeggen zijn de pineut . En dit gebeurt ongetwijfeld bij andere slachterijen ook . Het is zaak om de markt te kennen en of zaken te doen met handelaar die openheid van zaken durft te geven . En niet bang is dat je anderen laat zien wat je voor prijs en toeslagen beurt . En vergelijken is ook belangrijk . En zoals jullie stellen dan zullen de verschillen niet groot zijn . Want de boeren die vergelijken weten met onderhandelen wat de norm ongeveer is . En handelaren zijn niet gek en weten vrij goed wat slachterijen betalen waar de concurrentie levert .

 • joannes

  @norbert79, je mist de historie van VION, het Coöperatieve hart! VION was van en voor Boeren. Een organisatie die oa tot doel had de beste prijs te betalen. Vandaar dat Prijszetter in Europa! En nu...? Prijsvolger! Met torenhoge schulden, met een management turnaround, wordt er gelobbied bij boeren voor loyaliteit. Maar nog steeds Prijsvolger zo blijkt uit de acties van van Rooi! Wanneer VION de illusie erin wil houden moeten ze dat niet doen met individuele deals, maar met het terug winnen van hun markt positie. De individuele deals of ¨praat erover¨zoals je dat noemt, bevestigen alleen maar dat we voor die ¨Boeren Coöperatie¨ glorie, jammer genoeg in de Bezemwagen zitten bij VION.

 • w v gemert

  Norbert79 graag antwoord op mijn vraag uit reactie 7.
  Ik probeer de woorden van de Vion topman te plaatsen naar zijn handelen, en stel mezelf de vraag is deze anders dan zijn voorgangers, draait hij een andere grammofoon ? Ik heb tegen niemand iets, mijn credo is leven en laten leven.(wel kritisch) Ik heb je vragen beantwoord nu jij nog.

 • norbert79

  W v gemert, Ik heb ook tegen niemand iets. Die topman bij VION dat geloof ik allemaal wel. Het valt me alleen op dat jij VION meer bekritiseerd dan andere partijen.Ik denk dat andere niks beter of slechter zijn. Daar gaat het mij om. En willy kritisch mag jij zijn.

 • Biggemans

  Norbert79,, bij jullie in holland is de malaise begonnen toen Dumeco alle slachterijen opkocht,,, weg was de vrije handel,,,, en nu sukkelen ze mee,,,, weet u hoeveel varkens ze wekelijks uit ons mooie Belgie halen ?

 • drikhend

  Beste Norbert Waarom mag de heer W v Gemert niet kritisch zijn op VION ? . Het is of moet doorgaan voor een coöperatie of zij zijn eigendom van een coöperatie .Volgens mij weten ze het zelf niet meer en veel boeren volgens mij ook niet . Er is al een berg geld aan grootheid waan verloren gegaan .Er is met een berg geld uit Best maar raak gekocht en later weer na zware verliezen afscheid genomen van deze bedrijven. Dit is allemaal ingezet met de belofte de grootste te worden met markt macht, En de boeren zouden trouw moeten blijven en de hoogste prijs gaan beuren .En dat zou betekenen dat het hun taak is de hoogste opbrengst prijs voor de boeren te realiseren . Want er is boeren geld verloren gegaan en boeren die echt trouw zijn beuren waarschijnlijk minder dan de mondige die op tijd dreigen te vertrekken . In #19 geef ik ook aan dat er ook andere slachterijen zijn die dit spelletje ook kunnen spelen . Alleen zij zijn geen zgn coöperatie en hebben ook geen leden . En dus geen morele plicht om de prijszetter te zijn .

 • Jan Arthur

  En Fons, waarom halen ze al die varkens uit België?

 • w v gemert

  Norbert79, anderen zijn niet beter of slechter maar vragen in het openbaar geen vertrouwen (suggestief) van varkenshouders en verhogen hun roepprijs een paar dagen later met de helft van de Duitse verhoging en een week later dan plus 3. Dat soort houding wil ik onder de aandacht brengen.

 • norbert79

  W v gemert, Dan is het goed. Groeten Norbert

 • Biggemans

  Jan Arthur,,,, waarom ?,, de hollandse boer mak houden zeker,,,, BEURS 1,31 levend inclusief BTW,,,, BELGIE 1,35 ex 6 % btw enn ex vracht ex exportkosten ect = dus + 15 €urocent minimaal,,,, bovenop BEURS, krijg jij dat ook ?? kdenk niet.......................

 • Jan Arthur

  En Fons , ondertussen de varkens duur maken in België.
  Van een scheef getrokken situatie gesproken
  De toeslagen rijzen de pan uit.
  1 voordeel: alle te zware en te vette varkens vertrekken naar Nederland. Geluk ermee.

Laad alle reacties (25)

Of registreer je om te kunnen reageren.