Varkenshouderij

Achtergrond 939 x bekeken 1 reactie

Beursprijs biggen min 2 euro

De definitieve beursprijs voor biggen zakt deze week met 2 euro naar 49 euro per stuk. Deze prijsdaling is exact hetzelfde als biggenhandelaren van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee vrijdagavond verwachtten.

Door het uitblijven van een stijging van de opbrengst van vleesvarkens, hebben houders van deze dieren het financieel gezien moeilijk. Zij verdienen al maanden geen geld en kunnen de biggenprijzen van twee weken geleden niet meer betalen. De prijs van grote koppels vrije biggen blijft met moeite gelijk op 57 euro per dier. Kleinere koppels brengen maximaal 53 euro op. Voor export gaan niet of nauwelijks meer Nederlandse biggen weg.

Prognose: prijs daalt.

Eén reactie

  • info988

    Waar kan ik nog de NVV-biggennotering vinden?

Of registreer je om te kunnen reageren.