Varkenshouderij

Achtergrond 546 x bekeken 2 reacties

Vion volgt stijging Duitse varkensprijs wel

Vleesbedrijf Vion volgt de Duitse slachterijen deze week met hun prijsverhoging van 2 cent per kilo. Daarmee komt de Vion-varkensprijs op €1,45 per kilo inclusief btw.

De prijsverhoging van Vion is opmerkelijk, omdat concurrent Hilckmann die niet volgt. Bij het Nijmeegse bedrijf blijft de varkensprijs deze week onveranderd op €1,45 per kilo.

Met de stijging bij Vion is een eind gekomen aan de prijsdaling van 16 cent per kilo in de afgelopen vijf weken. Die is een gevolg van het Russische importverbod voor varkensvlees uit de EU door uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen. Het varkensaanbod neemt af, maar is nog ruim voldoende voor de voor de afzet van varkensvlees. Dat levert deze week 1 cent per kilo meer op.

Prognose: instabiel.

Laatste reacties

  • Gesloten

    Hilckmann heeft in week 9, 1 cent verhoogd dus 1 cent meer betaald als Vion. In week 10 heeft Hilckmann 1 cent verlaagd en Vion 2 cent, dus heeft Hilckmann 2 cent meer betaald als Vion, en met de verhoging van deze week van 2 cent van Vion staan ze weer gelijk op € 1.45 net als in week 8. Dus concurrent Hilcmann heeft in de laatste twee weken meer betaald als Vion en van Rooi.

  • steenbok1

    slachterijen zijn net googelaars,toeslagen, kortingen enz., blijven opletten iedereen

Of registreer je om te kunnen reageren.