Varkenshouderij

Achtergrond 688 x bekeken 1 reactie

Prijs Van Rooi Meat 5 cent lager

Varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verlaagt zijn varkensprijs voor deze week met 5 cent naar €1,53 per kilo.

Daarmee volgt het concern de prijsdalingen bij Vion en de Duitse slachterijen. Bij Compaxo en Hilckmann dalen de noteringen met 4 cent.

De prijsverlagingen zijn een reactie op de te forse prijsverhogingen van de slachterijen met 13 cent p van vorige week. Zij werden daartoe gedwongen door de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch. Varkensvlees leverde 8 cent meer op, zodat slachterijen 5 cent verloren. Dat verlies halen zij deze week terug bij vleesvarkenshouders.

Varkensvlees levert nog niet meer op, ondanks de stijging van de Duitse Internetbeurs met 4 cent naar €1,63 per kilo. Die beurs verschuift voortaan naar maandag, omdat de Vereinigung de publicatie van zijn prijs van vrijdag naar woensdag verplaatst. Duitse slachterijen zeggen dat zij hun prijzen komende vrijdag niet verhogen.

Prognose: prijs gelijk.

Eén reactie

  • niet

    goed zo van Rooi nu 5 cent zakken en ja volgende week minstens +4 wie wil je nu voor de gek houden ??? Had een kerel geweest en had gelijk gehouden en volgende week ook. Varkenshouders hebben geen enkel respect meer voor de slachterijen met zulke grote schommelingen en dan willen de slachterijen wel een constante aanvoer, gaat zo niet lukken he!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.