Varkenshouderij

Achtergrond 796 x bekeken 3 reacties

Rusland drukt varkensprijs met 5 cent

De boycot van Rusland voor Europees varkensvlees drukt de Nederlandse varkensprijzen deze week verder. Alle Nederlandse slachterijen verlagen hun varkensprijzen met 5 cent per kilo geslacht gewicht.

Hilckmann, Van Rooi Meat en Vion noteren daarmee allemaal €1,45 per kilo. Bij Compaxo daalt de notering naar €1,36 per kilo. Daarmee komt de totale Nederlandse prijsdaling in de afgelopen weken uit op 12 tot 14 cent per kilo.

Het ziet er niet naar uit dat op korte termijn een oplossing komt voor de sluiting van de Russische grenzen. Na uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Litouwen is het virus ook opgedoken bij wilde zwijnen in Polen. Rusland heeft daardoor minder vertrouwen in het beheersen van verdere verspreiding van het virus op de Europese markt. Rusland neemt een kwart van de totale Europese export ofwel 2,5 procent van de totale EU-productie van varkensvlees voor zijn rekening. Het opengaan van de Russische markt is dus van essentieel belang.

Prognose: prijs daalt.

Laatste reacties

  • slutter

    Prognose; Prijs stabiel.

  • Ad7

    in de varkensprijsprognose van een half uur later heeft Derk het over de prognose gelijk, waar zijn de prognoses eigenlijk op gebaseerd??

  • niet

    Slachterijen maken hier dankbaar gebruik van. Varkens van het beter leven brengen geen cent minder op en toch kunnen die boeren ook het gelach betalen!! Zo zie je maar weer concepten levert niets op alles gaat in de bulk!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.