Varkenshouderij

Achtergrond 1393 x bekeken

Eindelijk een plusje voor biggennotering

Met een definitieve beursprijs van €23 wordt sinds lange tijd weer eens een biggennotering in groene cijfers geschreven.

De verhoging is vooral het gevolg van een betere vleesvarkensmarkt en (daardoor) voorzichtig toenemende interesse in binnen- en buitenland. Vooral uit Duitsland komen positieve geluiden over oplegbereidheid. Het plusje van 50 cent is mager, maar mogelijk een keerpunt. Het seizoenseffect kan meehelpen.

Toch is de biggenmarkt er nog niet; zo concurreert Denemarken nog altijd hard in Duitsland, Polen en Italië. Ook staan er nog veel zware biggen in Nederland die een plek moeten krijgen. Voor Vion reden de prijs deze week nog stabiel te houden.

Een geluk bij ongeluk is dat de biggenprijs relatief zo hard is gedaald, dat een opleving van de markt snel kan resulteren in hogere noteringen. Voor structureel herstel zal echter eerst de vleesvarkensmarkt voldoende aan moeten trekken.

Prognose: kleine prijsverhoging.

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.