Varkenshouderij

Achtergrond 897 x bekeken

Varkensprijs van Rooi 5 cent hoger

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs deze week met 5 cent naar €1,83 per kilo geslacht gewicht af boerderij. Die notering ligt daarmee 1 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Van Rooi Meat volgt de Duitse slachterijen en Vion deze week weer met zijn prijsstijging. Vorige week kon het bedrijf de Duitsers niet volgens met hun prijsverhoging van 5 cent per kilo. Het Helmondse bedrijf beperkte zijn prijsverhoging toen tot 3 cent per kilo.

In de afgelopen 3 maanden steeg de varkensnotering bij Nederlandse slachterijen in totaal met 32 cent per kilo. Zij hebben die verhoging nog niet terugverdiend op de verkoop van hun varkensvlees.

Supermarkten zijn in ieder geval terughoudend met het verhogen van hun inkoopkosten voor varkensvlees. Als die kosten stijgen, willen zij die niet meteen doorberekenen aan consumenten. Het uiterst krappe aanbod van vleesvarkens en het mooie weer veroorzaakte de ongebruikelijke prijsstijging in de zomer.

Prognose: prijs hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.