Varkenshouderij

Achtergrond 1504 x bekeken 2 reacties

Krap aanbod drijft varkensprijs op

Een kleine aanvoer drijft de prijs van vleesvarkens op. Alle Nederlandse slachterijen verhogen hun varkensnoteringen deze week daarom met 3 cent per kilo.

Op de verkoop van het varkensvlees halen zij deze verhoging naar eigen zeggen absoluut niet terug. Zij zeggen deze week ongeveer evenveel geld te ontvangen voor hun producten als deze week. Desondanks willen zij de varkens graag aan de haak slaan en schuwen het middel van extra toeslagen niet.

Het lijkt erop dat de prijsstijging nog niet ten einde is. De Duitse Teleporc-veiling noteerde gisteren met €1,91 per kilo 4 cent hoger dan vorige week woensdag. Daarin zit wel een correctie van 1 cent per kilo ten opzichte van de noteringen van de slachterijen. Teleporc noteerde vorige week 2 cent hoger, terwijl de varkensprijzen met 3 cent stegen.

President Manfred Nüssel van de boerenorganisatie Deutscher Raiffeisenverband verwacht de komende weken geen noemenswaardige verhoging van de Duitse varkensprijzen.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

  • LuiLeiter

    Wie is Manfred Nüssel???!!! Heeft hij een 'goed kontakt' tot de slachthuisen??? varkens krap ... vlees krap ... fabrieken zoeken ' veel goedkopend' vlees ... = de prijs moet sterk naar boven!!! ... niet alleen voor de varkens ... ook voor het vlees!!!

  • Jan Arthur

    Herr Nuessel laat zich nogal gemakkelijk beïnvloeden door....

Of registreer je om te kunnen reageren.