Varkenshouderij

Achtergrond 1306 x bekeken 3 reacties

Hogere varkensprijs trekt biggenprijs mee

De DPP-noteringscommissie verhoogt haar biggenprijs deze week met 1 euro naar 39 euro per stuk. De prijsverhoging is een gevolg van de stijging van de varkensprijzen in Nederland en Duitsland met 3 cent per kilo geslacht gewicht.

Binnen de vaste koppelingen tussen vermeerderaars en vleesvarkenshouders loopt de afzet van biggen goed. Daarbuiten gaat de handel aanzienlijk minder goed. Alleen grote koppels vrije biggen zijn nog te plaatsen in het buitenland. Zij brengen 48 euro franco exportplaats op. Voor handelaren is die opbrengst verliesgevend. Hun inkoopprijzen liggen rond 50 tot 51 euro per stuk.

Kleine koppels biggen zijn nauwelijks te exporteren. Als ze al weg gaan, leveren ze 42 tot 45 euro per stuk op.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

  • wimpy

    kleine koppels, als ze er al zijn bedoel je zeker

  • Jan Arthur

    Een vraagje. Wordt er dan geen rekening gehouden met het feit dat deze biggen met kerst slachtrijp zijn?

  • zeugenstal

    met de kerst ?? dan groeien ze niet hard , zou ze niet willen dan

Of registreer je om te kunnen reageren.