Varkenshouderij

Achtergrond 1193 x bekeken 4 reacties

Vion en Duitse slachterijen corrigeren varkensprijs weer

Nadat Duitse slachterijen hun varkensprijs afgelopen vrijdag corrigeerden met 2 cent naar €1,68 per kilo exclusief btw, volgde Vion maandag.

De Vion-notering kwam daarmee op €1,70 inclusief btw. Daarmee gaven Vion en de Duitsers met enige schroom aan dat hun prijsverlaging met 6 cent van vorige week achteraf gezien te groot was. Zij hebben daar veel commentaar op gekregen van varkenshouders. Kennelijk was dat niet aan dovemansoren gericht. De prijsstijging met 2 cent per kilo zullen varkenshouders van harte verwelkomen als goedmakertje.

Er geen reden om de varkensprijs te verhogen. Het aanbod van vleesvarkens is weliswaar klein, maar varkensvlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • Willem1984

  'varkensvlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand'. Hoe kan dat? Heel Nederland heeft dit weekend gebarbecued en/of gaat dit nog doen de komende dagen....

 • slaapzak

  lijkt me ook een erg sterk verhaal, er was bijna geen vlees meer te krijgen dit weekend totaal uitverkocht!!!

 • fjam

  Geeuw.

 • John*

  er zit voldoende vlees in de pijplijn om de een bbq piek op te vangen.. de prijzen gaan pas omhoog als de pijplijn van onderuit niet voldoende aangevuld wordt > een paar weken op rij met heet weer zodat de varkens niet groeien. De prijzen gaan dan omhoog om toch maar varkens aan de haak te krijgen ook al zijn ze wat lichter. Als sector moeten we eens werk gaan maken van > kengetallen als varkensvlees voorraad en varkensvoorraad.. het eerste getal zegt voor heeveel dagen consumptie er vlees is. dus na het slachten.. en het andere getal zegt voor hoeveel dagen consumptie er varkensproductie in de maak is.

Of registreer je om te kunnen reageren.