Varkenshouderij

Achtergrond 1084 x bekeken 2 reacties

Vaste koppeling biggen onder druk

Door de slechte export van biggen komen de vaste koppelingen tussen Nederlandse vermeerderaars en varkenshouders onder druk.

De laatstgenoemden kijken zeer kritisch naar de prijzen en toeslagen van biggen, die zij moeten betalen. In sommige gevallen kiezen zij voor kleinere koppels goedkopere biggen in plaats van hun normale opleg. Dat zet de prijzen van biggen iets onder druk. Desondanks verlaagt de DPP-noteringscommissie haar prijs van biggen deze week niet. Die blijft gelijk op €37,00 per stuk. Een verlaging stimuleert de handel in biggen toch niet.

De uitvoer van Nederlandse biggen naar Duitsland loopt wat terug. Duitse vleesvarkenshouders laten hun stallen liever even leeg staan. Degenen met een akkerbouwtak hebben het druk met de werkzaamheden op het land. Door een klein aanbod van slachtrijpe dieren komen ook minder plaatsen voor biggen vrij in stallen van vleesvarkenshouders. Polen willen niet meer betalen en Bulgaren en Roemenen hebben geen geld.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

  • c.putten

    dus volgt de prijs niet de markt,als er even een te kort is vliegt de prijs wel omhoog,ik snap de logica niet?

  • fjam

    tsja c.putten1 ik snap ze wel, maar ik heb ze dan ook door.lol
    zou zeggen trek je plan.

Of registreer je om te kunnen reageren.