Varkenshouderij

Achtergrond 853 x bekeken 4 reacties

DPP volgt prijsverhoging biggen van NVV niet

De DPP-noteringscommissie houdt haar biggenprijs voor deze week gelijk op 37,00 euro per stuk. Daarmee volgt zij de prijsverhoging van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders met 1,00 euro naar 42,00 euro niet en die van de beurs met €0,50 naar €32,50 niet.

De afzet van biggen loopt binnen de vaste koppelingen tussen vermeerderaars en vleesvarkenshouders beter door de stijging van de varkensprijzen met 12 cent per kilo in de afgelopen 3 weken. Daardoor is de stemming onder Nederlandse vleesvarkenshouders wat beter.

Buitenlandse varkenshouders zijn minder positief dan hun Nederlandse collega's. Zij zijn nog erg terughoudend met het opleggen van biggen, omdat zij flinke verliezen leden in de eerste maanden van het jaar.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • niet

  en die verliezen blijven, ze zorgen net dat we in leven blijven!!!

 • fjam

  dpp staat misschien toch iets reeler in de werkelijkheid van degene die ze ook betaalt cq moet kopen.

 • fjam

  nederlandse mesters positiever? schei toch uit man,als ze niet opleggen krijgen ze zoo visite van de sponser lees rabo.meeste buitenlandse mesters kunnen nog kiezen.

 • BCO

  NVV slaat de plank wéér mis..... of strijden ze harder voor de belangen van de vermeerderaar? Die ik de euro verhoging overigens van harte gun, maar helaas niet gerechtvaardigd acht!

Of registreer je om te kunnen reageren.