Varkenshouderij

Achtergrond 791 x bekeken

Van Rooi houdt varkensprijs gelijk

De varkensvleesbedrijven Van Rooi Meat, Compaxo en Hilckmann houden hun varkensprijzen deze week gelijk. Zij volgen daarmee Vion en de Duitse slachterijen.

De eerstgenoemde slachterij noteert €1,51 per kilo geslacht gewicht. Dat is 3 cent per kilo minder dan een jaar geleden. Het aanbod van vleesvarkens is groot door het ontbreken van een slachtdag (Hemelvaart) vorige week. Daardoor zijn varkens naar deze week doorgeschoven. Bovendien hebben slachterijen volgende week ook minder dieren nodig in verband met Pinksteren. Bovendien liggen nog grote hoeveelheden varkensvlees in de koelhuizen. Slachterijen speculeerden dat dit vlees rond deze tijd veel geld zou opbrengen. Zij lijden er verlies op. Alle hierboven genoemde factoren houden een stijging van de varkensprijzen tegen.

Varkensvlees gaat deze week iets beter van de hand dan in voorgaande weken. Voor varkenshazen ontvangen slachterijen 10 tot 15 cent per kilo meer dan in voorgaande week door Pinksteren.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.