Varkenshouderij

Achtergrond 890 x bekeken

Vion verhoogt varkensprijs met 2 cent

Vleesvarkens leveren deze week bij vleesconcern Vion 2 cent per kilo meer op dan afgelopen week. Met deze verhoging volgt Vion de prijsontwikkelingen in Duitsland.

Vleesverkopers reageren verrast op de prijsverhoging in de inkoop van de varkens. Zij zagen de prijsstijging niet aankomen, stellen zij. De vleesafzet verloopt volgens de verkopers maar matig. Seizoensmatig verloopt de verkoop van de nekken beter, maar de afzet van schouders staat onder prijsdruk. Bij de hammen wordt geprobeerd de prijzen omhoog te krijgen. Dit lukt echter niet of nauwelijks. De slachterijen slagen er dan ook niet in om de prijsverhoging in de inkoop te compenseren door hogere afzetprijzen.

De Duitse slachterijen maakten eind vorige week duidelijk kenbaar dat ze geen zin hadden in een prijsverhoging. Toch wisten de Duitse varkenshouders een prijsverhoging in de wacht te slepen. Zij zagen hun inspanningen van de afgelopen week beloond in een prijsstijging van 2 cent naar €1,70 per kilo.

Prognose: stabilisering in prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.