Varkenshouderij

Achtergrond 1616 x bekeken 4 reacties

Export biggen loopt totaal niet

De uitvoer van losse koppels Nederlandse biggen loopt totaal niet. Buitenlandse vleesvarkenshouders willen de dieren helemaal niet ontvangen of er veel minder voor betalen.

Zij lijden forse verliezen op hun afgeleverde slachtrijpe vleesvarkens. Daarom laten zij hun stallen liever nog even leeg staan, dan dat zij te veel geld voor biggen betalen. Voor export leveren biggen deze week 4 euro per stuk minder op dan vorige week. Grote koppels Piétrains met alle entingen erop gaan met geluk voor 55 euro franco exportplaats weg. Kleine koppels zijn helemaal niet te verkopen.

Alleen binnen de vaste koppelingen tussen Nederlandse vleesvarkenshouders en vermeerderaars loopt de afzet nog goed. De eerstgenoemden gokken op hogere varkensprijzen over vier maanden. Daarom blijft de DPP-notering voor biggen nog onveranderd op 49 euro per stuk. Als de varkensprijs niet snel aantrekt, zal de biggennotering of de toeslag erop onder druk komen. Anders betaalt de handel het gelag.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • Gebr.hendrikx

  En er zou volgens Benny veel vraag zijn vanuit Spanje?

 • hans veghel

  de handelaren betalen nooit het gelag

 • hans veghel

  de handelaren betalen nooit het gelag

 • fjam

  hihi ik zeg niets lool.com to daddy

Of registreer je om te kunnen reageren.